Hrvatski radio

Radio Sljeme

5. Međunarodni festival studenata novinarstva

09.06.2017.

12:29

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod nazivom "On the Record", na Fakultetu političkih znanosti održan je 5. Međunarodni festival studenata novinarstva. Festival su organizirali Odsjek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Odsjek za novinarstvo i medijsku produkciju Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Cilj festivala je promoviranje kvalitetnog praktičnog rada sa studentima na fakultetima novinarstva te razmjena iskustava i razvijanje inter-kulturnog dijaloga u regiiji.

Ovogodišnji festival posvećen je aktualnim socijalnim i političkim događajima u svijetu, a fokus je stavljen na migrante, kaže jedna od organizatorica festivala Lana Bene

Glavna ideja je okupljanje studenta novinarstva iz regije koji predstavljaju svoje radijske, televizijske i multimedijske radove. Ova godina je specifična jer se festival održava u Zagrebu.

Festival se ove godine održava u sklopu projekta “Balkan Bridges: Bringing Together Journalism Students to Enhance Mutual Understanding and Promote Tolerance & Diversity.” koji Fakultet političkih znanosti iz Zagreba ostvaruje u suradnji sa Sveučilištem u Arizoni, Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication na kojem sudjeluju studenti, profesorii i medijski stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.