Hrvatski radio

Radio Sljeme

5 novih niskopodnih autobusa od danas u pogonu

07.07.2017.

10:50

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na okretištu Remiza predstavljeni su novi niskopodni gradski busevi koji su od danas već u pogonu, a vozit će gdje je manja koncentracija. S pet novih solo niskopodnih gradskih autobusa nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a.

Busevi sa znatno manjom emisijom CO2 vozit će na linijama gdje je veća potreba, a investicija je vrijedna 8 milijuna kuna. 

Vozit će gdje su kapaciteti manji redovitom linijom zbog čega i jesu solo autobusi. Ovi autobusi su Euro 6 motora i emisija plina daleko je manja od ovih koje će zamijeniti. Uz to aplicirali smo EU fonodvima za svih 15 autobusa i očekujemo da će tim sredstvima financirati svi autobusi, objasnila je voditeljica podružnice ZET-a, Ljuba Romčević Žgela. 

Od spomenutih 15 autobusa za kojih je Grad aplicirao Europskim fondovima, novih 10 zglobnih autobusa isporučit će se u rujnu. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je i nastavak modernizacije voznog parka kao zajednički projekt Vlade i Grada.

Do jeseni ćemo vidjeti kako ćemo sa TŽV Gredeljem i Končarom sklopiti do konca godine sporazum da napravimo novih 60 niskopodnih tramvaja. Očekujemo na prvom sastanku Vlade i Uprave da jedan od zajedničkih projekata Vlade i Grada bude upravo taj, rekao je gradonačelnik.

Zagrebački Holding modernizirao je bazu zimske službe Zagrebačkih cesta novom punionicom goriva koja je jutros otvorena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.