Hrvatski radio

Radio Sljeme

5. Orange bike ride održan na Zrinjevcu

11.05.2019.

12:46

Autor: Magdalena Pongrac

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

U mjesecu Žbicnju, posvećenom vožnji biciklom u Zagrebu, sa Zrinjevca su oko podne startale dvije biciklijade - za djecu i odrasle. Peti po redu Orange bike ride naš je Grad održao u suradnji s nizozemskim veleposlanstvom.

Orange bike ride u naš je grad donio dašak Amsterdama, poznatog kao grad bicikala, rekla je jedna od organizatorica Darinka Jug. Cilj projekta je potaknuti građane da manje koriste automobilski prijevoz u centru grada - Cilj cijelog mjeseca je da sve aktivnosti koje su vezane uz bicikl, putem edukacija, tribina, biciklijada i sličnog, približimo građanima i potaknemo ih da promijene pristup dolasku u središte grada i da ga zamijene biciklom. Bicklirati je dobro i za fizičko zdravlje, no ne smijemo zaboraviti na mentalnu korist bicikliranja. Teško ćete vidjeti biciklista koji je ljut ili namršten, jer kad okrećete pedale proizvodi se hormon sreće pa ste onda zadovoljniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.