Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:01 / 06.06.2018.

Autor: Čarles Gržinić

50 godina Hrvatskog i Zagrebačkog taekwondo saveza u palači Dverce

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Mnilan Bandić sa suradnicima u palači Dverce bio je domaćin prijema u povodu obilježavanja 50 godina taekwondoa u Hrvatskoj i gradu Zagrebu. Na prijemu su bili predstavnici međunarodne taekwondo asocijacije te Hrvatskog i Zagrebačkog saveza.

Prva demonstracija taekwondo-a u našem gradu održala se u dvorištu gradske gimnazije na na Katarininom trgu daleke 1968. Nakon toga došlo je do osnivanja klubova širom zemlje, te osnivanje Hrvatskog i Zagrebačkog saveza. S više od 140 klubova, taekwondo je nakon nogometa, najmasovniji i najtrofejniji sport u Hrvatskoj naglasio je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo te nastavio "Nužno je organizaciju taekwondoa podignuti na višu razinu. To će donijeti centri izvrsnosti koji bi se trebali osnovati u Splitu i Zagrebu. Na taj način stvorit će se uvjeti za kvalitetan rad s budućim generacijama koje će se iskušati u ovom sportu."

Posebno zadovoljni mogu biti u taekwondo savezu našega grada koji se iz godine u godinu može pohvaliti osvajačima medalja na mnogim međunarodnim natjecanjima. Pozitivan niz tako istaknuto je na prijemu nastavio se i u Rusiji iz koje je donijeto 8 novih medalja.
Pri kraju prijema , a nakon ritualnog lomljenja daske rukom gradonačelnik Milan Bandić proglašen je počasnim vlasnikom crnog pojasa 10 – ti dan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.