Hrvatski radio

Radio Sljeme

50. Zlatna pirueta - umjetničko klizanje na ledu

04.12.2017.

13:03

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarno 50 izdanje međunarodnog natjecanja u umjetničkom klizanju Zlatna pirueta održat će se od srijede do subote u Domu sportova. Natjecanje koje je pokrenuto daleke 1967 godine na Šalati postalo je najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju.

Tim povodom danas je održana  konferencija za novinare na kojoj su bili predsjednica Organizacijskog odbora Morana Paliković Gruden, direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek, legendarna Sanda Dubravčić Šimunjak te osvajačica Zlatne piruete iz 2004 Idora Hegel. Dobro natjecanje u ime našega grada organizatoru, natjecateljima i gostima poželio je pomoćnik pročelnika za sport i mlade Milan Čolić.

Natjecanje koje je pokrenuto daleke 1967 godine na Šalati postalo je najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju na koje iz godine u godinu želi doći sve veći broj klizača i klizačica. Predsjednica Organizacijskog odbora Morana Paliković Gruden najavila je dolazak 150 klizača i klizačica iz 33 zemlje. Hrvatsko umjetničko klizanje predstavljati će dva seniora Nikolas Vrdoljak i Patricija Slopačić. Na ledu će još biti i tri juniora odnosno jedna juniorka.

Osvajačica 8 medalja te pet Zlatnih pirueta Sanda Dubravčić Šimunjak očekuje nove pomake u klizanju koje zahtjeva multidisciplinarnog sportaša. U srijedu u Ledenoj dvorani od 18 sati možete posjetiti ledeni spektakl na kojem će se još jednom publici pokloniti gotovo svi osvajači Zlatnih pirueta. Svi ste pozvani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.