Hrvatski radio

Radio Sljeme

51. međunarodna vrtna izložba Floraart

28.04.2017.

15:44

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna cvjetna rapsodija razveseliti će ljubitelje cvijeća i biljaka. Uz razne izlagače hortikulturnog programa ovogodišnji Floraart nudi i bogat popratni program u obliku edukacija, izložbi zdrave prehrane i proizvoda od ljekovitog bilja,

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Ovogodišnji Floraart nije bogat samo cvijećem, već i raznovrsnom ponudom stručnih predavanja, kulturno-umjetničkim programom te prodajom bilja i svega vezanog uz bilje.

Oduševljenje ovim događajem nije krio ni gradonačelnik Bandić pritom istaknuvši kako su u vrijeme održavanja Floraarta dani ljubavi na Bundeku te da se svi oboružaju pozitivnom strašću i ljubavlju te da svakako dođu na Bundek. 

No, da lijepa cvjetna priča ne završi samo u granicama Bundeka potrudila se i Turistička zajednica našeg grada. Novost koja očekuje posjetitelje ne samo vrtne izložbe, već i turiste koji se u to vrijeme nađu u našem gradu je cvjetna instalacija u tunelu Grič koja će biti obogaćena vizualnim i auditivnim efektima, objasnila je predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Binenfeld. 

Izložba se organizira na oko 300.000 m2 parka Bundek, a tijekom priprema posadi se oko 250.000 sadnica. Da je Floraart sve popularnija međunarodna vrtna izložba, govori nastup osamnaest inozemnih izlagača iz deset europskih zemalja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.