Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:44 / 28.04.2017.

Autor: Mia Majić

51. međunarodna vrtna izložba Floraart

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna cvjetna rapsodija razveseliti će ljubitelje cvijeća i biljaka. Uz razne izlagače hortikulturnog programa ovogodišnji Floraart nudi i bogat popratni program u obliku edukacija, izložbi zdrave prehrane i proizvoda od ljekovitog bilja,

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Ovogodišnji Floraart nije bogat samo cvijećem, već i raznovrsnom ponudom stručnih predavanja, kulturno-umjetničkim programom te prodajom bilja i svega vezanog uz bilje.

Oduševljenje ovim događajem nije krio ni gradonačelnik Bandić pritom istaknuvši kako su u vrijeme održavanja Floraarta dani ljubavi na Bundeku te da se svi oboružaju pozitivnom strašću i ljubavlju te da svakako dođu na Bundek. 

No, da lijepa cvjetna priča ne završi samo u granicama Bundeka potrudila se i Turistička zajednica našeg grada. Novost koja očekuje posjetitelje ne samo vrtne izložbe, već i turiste koji se u to vrijeme nađu u našem gradu je cvjetna instalacija u tunelu Grič koja će biti obogaćena vizualnim i auditivnim efektima, objasnila je predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Binenfeld. 

Izložba se organizira na oko 300.000 m2 parka Bundek, a tijekom priprema posadi se oko 250.000 sadnica. Da je Floraart sve popularnija međunarodna vrtna izložba, govori nastup osamnaest inozemnih izlagača iz deset europskih zemalja.