Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:40 / 05.12.2015.

Autor: Irena Dizdarević

5.12. - Međunarodni dan volontera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim, navedeno je na stranicama Volonterskog centra Zagreb.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera Volonterski centar Zagreb provodi internetsku kampanju "Very Important Volunteers" koja je ove godine posvećena koordinatorima volontera.

Počevši od nedjelje 6. prosinca, svaki dan će na VCZ portalu i Facebook stranici biti predstavljen portret i priča o jednom koordinatoru/ici čime će se građanima nastojati približiti njihova iznimno važna uloga u oblikovanju pozitivnih promjena u našoj zajednici.

Ove godine u kampanju je uključeno 15 koordinatora/ica volontera iz različitih neprofitnih organizacija.

VCZ je od svojeg osnutka 1998. godine osmislio i proveo desetke projekata različite tematike. Kroz njih su izgrađena današnja glavna programska područja Volonterskog centra Zagreb - Zagrebački volonterski servis i Međunarodni volonterski servis.

Više informacija na stranicama Volonterskog centra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.