Hrvatski radio

Radio Sljeme

72 učeničke i 8 studenskih stipendija predano pripadnicima romske manjine

24.02.2020.

13:07

Autor: Čarles Gržinić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić osmu godinu za redom u Staroj gradskoj vijećnici danas je uručio 72 učeničke i 8 studentskih stipendija Grada Zagreba pripadnicima romske nacionalne manjine za aktualnu školsku - akademsku godinu.

Retrogradno , od 1. rujna, učenici i učenice iz romske nacionalne manjine će do kraja školske godine dobivati 2. 618 kuna a studenti one akademske 3. 741 kunu stipendije. Prije dobivanja ugovora svi oni morali su ispuniti i određene uvjete. Uz potvrdu da su građani RH te pripadnici romske manjine po popisu birača, morali su predočiti potvrdu o prebivalištu u Gradu Zagrebu, te da nisu ponavljali razred u srednjoj školi . Redoviti učenici i studenti za stipedniju su morali imati prosjek ocjena od 3. 0.
Gradonačelnik Milan Bandić nakon podijele ugovora o stipendijama bi je zadovoljan
-Dosada smo za 12 godina stipendije osigurali za 500 učenika i učenica romske nacionalne pripadnosti . Za to smo osigurali gotov o 10 milijuna kuna. Prije 12 godina krenuli smo s 4 stipendije i za ove sadašnje brojke svi moramo biti ponosni te učiniti sve da novih kandidata dogodine bude još više-

Iz godine u godinu broju odobrenih stipendija raste što romskoj nacionalnoj manjini daje veće šanse za izlazak na tržište rada i socijalnu integraciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.