Hrvatski radio

Radio Sljeme

8 tisuća maturanata spremno za sutrašnju norijadu

21.05.2019.

12:11

Autor: Magdalena Pongrac

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

Dan zagrebačkih maturanata, tradicionalna norijada, održat će se sutra u našem gradu. Učenici 93 srednje škole okupit će se na Trgu bana Jelačića kako bi u podne povorka od 6 tisuća maturanata krenula prema Bundeku.

Od podne do 13 sati za sav promet bit će zatvorene Praška, Mihanovićeva, Miramarska, dio Ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice te Ulica Damira Tomljanovića Gavrana. Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić poziva građane na razumijevanje i strpljenje u prometu, a maturante da dostojanstveno proslave svoj dan - Mi smo jako ponosni na to kako su se posljednih 7,8 godina maturanti ponašali i vjerujemo da će tako biti i sutra. Imamo brojne škole, u ovom trenutku posebno bih istaknuo 15. gimnaziju koja će sutra prije okupljanja donirati socijalnom dućanu, odnosno Crvenom križu, niz potrepština. Postoji niz takvih akcija i podržavamo maturante u tome, a ne u norenju i glupostima.

Na Trgu će maturante zabavljati Lea Milea, DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saksofonu, a zabavni program na Bundeku, uz Indiru i brojne DJ-eve, trajat će do 21 sat. Oko 2 tisuće maturanata na Bundek će stići u vlastitoj organizaciji pa ih se ondje očekuje 8 tisuća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.