Hrvatski radio

Radio Sljeme

893 srednjoškolaca iz našega grada po prvi je puta darivalo krv

11.05.2018.

15:18

Autor: Čarles Gržinić

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / -

U staroj gradskoj vijećnici danas je održan prijem za učenike zagrebačkih srednjih škola koji su po prvi puta darivali krv. Na tom činu čestitali su im izaslanaica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te predsjednik gradske skupštine Andrija Mikulić.

Ljudska plemenitost i solidarnost samozatajnih i skromnih ljudi uvijek su dovoljni da se spasi bar jedan život. Iako se mnogi pitaju kako će to izgledati prvi puta kada odluče darivati krv , to je u biti samo prvi korak na dugom putu životne odluke da se pomogne bolesnima i unesrećenima. U školskoj godinin 2016 – 2017 dobrovoljno krv po prvi puta dalo 893 srednjoškolaca iz našega grada.
Ravnatelji , profesori i učenici čine neraskidivu mrežu na koju gradsko društvu Crvenog križa može uvijek računati. Tim povodom , a nakon 35 godina motiviranja učeniika da daruju krv nepoznatima zasluženo priznanje dobila je profesorica u Školi za medicinske sestre Vinogradska Vesna Grgac. "Djeca su uvijek motivirana da pomognu . U našoj školi , koja spada u red manjih, odazvalo su svi koji su mogli."

Uz nju, burnim pljeskom za ustrajan rad na svečanosti su još nagrađeni Škola za medicinske sestre Vinogradska te profesorica u Školi za primalje Mandica Ceković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.