Hrvatski radio

Radio Sljeme

9. manifestacija "Dan Državnosti na Meštroviću"

20.06.2017.

12:31

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na igralištu osnovne škole "Ivan Meštrović" na Jarunu u organizaciji Društva športske rekreacije Jarun, danas u 16 sati počinje deveta manifestacija u kojoj sve do nedjelje posjetitelje očekuje niz zabavnih, edukativnih i humanitarnih sadržaja u kojima mogu sudjelovati besplatno.

Glavni događaj ove manifestacije je malonogometni turnir „Admiral kup Jarun" na kojem se 32 momčadi bore za nagradni fond od 22.000 kn, a turnir počinje u 17h i završava u nedjelju finalnom utakmicom u 19 sati.

Cjelokupan događaj namijenjen je širokoj populaciji tako da već prvog dana imamo izložbu oldtimer vozila koja će se održati od 16 – 20h s preko 50 eksponata. U četvrtak, 22. lipnja, rezerviran je za Dan obuke pasa gdje će razne udruge održati prezentacije i savjetovanja o obuci i dresuri pasa, a posjetitelji će moći sa svojim kućnim ljubimcima probati razne poligone. U subotu, 24. lipnja, izviđački odredi Grada Zagreba podignuti će propagandni tabor i organizirati natjecanje u scoutballu, izviđačkoj inačici ragbija. Posljednjeg dana manifestacije Vatrogasna zajednica Grada Zagreba imati će izložbu vatrogasnih vozila i opreme, te će posjetiteljima demonstrirati vježbe gašenja požara i spašavanja ljudi u vremenu od 16 – 20h, rekao je voditelj projekta i organizator, Danijel Mujić.

Uz sve navedeno tu su još i svirka uživo u večernjim satima, nagradne igre, turniri u belotu i još mnoga druga iznenađenja.

Cijela manifestacija je humanitarnog karaktera, stoga će se svake večeri uz turnir u belotu, kroz humanitarnu tombolu, i simboličan iznos od 10 kuna, prikupljati sredstva za Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.