Hrvatski radio

Radio Sljeme

9-ti Zagrebački energetski tjedan počinje u ponedjeljak

04.05.2018.

14:48

Autor: Čarles Gržinić

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

9. Zagrebački energetski tjedan koji će se održati od 7. do 12. -tog ovog mjeseca na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja koja za cilj imaju uključivanje svih generacija u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti , ali onečišćenje možemo" na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekta održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije.
" Mladim generacijama , vrtičkoj i osnovnoškolskoj populaciji o energiji i važnosti očuvanja okoliša govorit će se u ponedjeljak na 206 lokacija." Najavila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Svijet se danas suočava s velikim i gorućim problemima poput globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena. Odgovori se moraju potražiti na nacionalnoj i lokalnoj razini uz uključivanje svih zainteresiranih. Grad Zagreb , podupire i provodi odgovarajuće mjere u cilju racionalnog korištenja energije , ostvarivanju financijskih ušteda rečeno je na kraju najave 9. Zagrebačkog energetskog tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.