Hrvatski radio

Radio Sljeme

96. rođendan Fakulteta strojarstva i brodgogradnje

25.11.2015.

11:01

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet Strojarstva i brodogradnje slavi 96. rođendan. Ovog tjedna obilježava se i Dan fakulteta. Tom prigodom, kao i posljednjih 15 godina, i ove jeseni organizirani su i Dani karijera na Fakultetu. Svečana sjednica u povodu Dana fakulteta održat će se u petak, 27. ovog mjeseca.

Uz to, kao glavni događaj izdvajaju se upravo Dani karijera. Prilika je to da sadašnji i budući studenti Fakulteta više doznaju o svojem budućem zvanju, a neki od njih čak u kontaktu s gopodarstvenicima pronađu i posao. Istaknuo je tako dekan Fakulteta Zvonimir Guzović;
mi pozivamo naše gospodarstvenike...to je vrlo bitno za naše studente koji traže posao...Da bi upravo pronašli ono što njih najviše zanima pozivamo gospodarsvenike na Fakultet i oni se ovdje prezentiraju.

Uz Dane karijera, kao zanimljivo ovotjedno događanje dekan Guzović je izdvojio i Dan otvorenih vrata Fakulteta;
oni koji su zainteresirani za studiranje na Fakultetu neka dođu mi će im jako radi pokazati što im nudimo i koji su uvijeti studiranja. Obilazak uključuje predstavljanje Fakulteta, posjet Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratoriju za motore i vozila i Laboratoriju za zavarivanje, Centar za aditivne tehnologije - CATeh te razgledavanje A dvorane i knjižnice Fakulteta.

Fakultet inače na godinu upisuje oko 400 studenata. Najviše ih je, 350, na studiju strojarstva, a ostatak na studiju zrakoplovstva i brodogranje. 

Više informacija o svemu dostupno je na internetskim stranicama Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.