Hrvatski radio

Radio Sljeme

Aco kreće u spas Cibone

20.06.2022.

16:46

Autor: Radio Sljeme

Aco Petrović, Saša Pavličić Bekić

Aco Petrović, Saša Pavličić Bekić

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Hoće li Aleksandar Petrović svojom inicijativom spasiti Cibonu? Legendarni trener i igrač, uz odvjetnika Sašu Pavličića Bekića, predstavio je novu kampanju građanske udruge Mi smo Cibona. U prvom krugu pozvao je zainteresirane za spas kluba koji je pred stečajem da uplate po 5 tisuća eura. Kako je rekao, potrebno je da 2 tisuće ljudi uplati taj iznos kako bi se klub spasio, a već je ranije istaknuo kako će njegova obitelj uplatiti 50 tisuća eura u to ime. 

Uplaćivanje za pomoć klubu ići će u nekoliko krugova. Aco Petrović ponajprije računa na doprinos trenera i igrača, kojima je Cibona obilježila ili pokrenula karijeru. Slijede institucije, a onda i građani kojima je Cibona u srcu. Novac se, ističe, neće koristiti za pokrivanje Cibonina duga, nego za svježe financiranje kluba. 


Ne uspije li kampanja u sljedećih deset dana, novac će biti vraćen. - Ja jednostavno ne mogu dopustiti da ne pokušamo sve da spasimo klub. Ukoliko cifra bude onakva kakvu ju priželjkujemo, kreće se u preoblikovanje udruge građana u športsko dioničko društvo. Vjerovnici moraju znati da niti jedan euro neće biti servisiran za pokrivanje dugova. Dugovi će biti rješavani na drugačiji način. Nemamo vremena, moramo odreagirati! - 


Neki vjerovnici, poput Dinama, već su najavili otpis duga, uspije li akcija. Kako Cibona nema imovine, već je sve predano jednom od vjerovnika - Gradu Zagrebu, Petrović je razgovarao i s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. - S gradom je korektna komunikacija i mislim, ukoliko se ne desi čudo, da ćemo u budućnosti solidno surađivati. Moramo dati gradonačelniku dva do tri dana da odradi razgovore i sa drugom stranom.- 

Račun građanske udruge "Mi smo Cibona" otvoren je kod Zagrebačke banke, a uplate su krenule odmah, u prvim satima po otvaranju računa.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.