Hrvatski radio

Radio Sljeme

Adam Končić - v.d. ravnatelja kazališta Komedija

17.03.2016.

18:32

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dosadašnji ravnatelj kazališta "Komedija" Niko Pavlović na sjednici Gradske skupštine razriješen je s te dužnosti, a kao v.d. ravnatelja postavljen je Adam Končić. Natječaj za ravnatelja Kazalište, dodajmo mora raspisati u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan nakon čega je Skupštini i predložilo njegovo razrješenje.

Kazališno vijeće našlo se u situaciji bez alternative kada se susrelo s Pavlovićevim financijskim izvješćem iz 2015., rekao je predsjednik Kazališnog vijeća Ivica Prlender. Naveo je da je samo iz 2015. u ovu godinu preneseno 2,8 milijuna kuna nepodmirenih obaveza. A, iz godine 2014. 700.000 kuna te iznos od 1,67 milijuna kuna što je bila obaveza plaćanja dugova Kazališta iz prethodnih godina iz sanacijskog plana i obaveza koje je ravnatelj preuzeo u odnosu na Gradski ured za kulturu i Kazališno vijeće.

Ključnu ulogu u smjeni Pavlovića "odigrao je" gradski HDZ. Iako su još jučer bili protiv - danas su se predomislili tako da je odluka izglasana. Kako je otkrio predsjednik gradske organizacije i potpredsjednik Skupštine Andrija Mikučić; nakon dobre i kvalitetne analize vidjeli smo da je Kazališno vijeće utvrdilo niz nepravilnosti...Svi oni koji vode, imaju odgovornost za vođenje određenih institucij, moraju biti odgovorni ako su činili propuste - poručio je Mikulić.

Kazalište "Komedija" natječaj za ravnatelja mora raspisati u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Zaključivši sjednicu  skupštine, potpredsjednica Skupštine Jelena Pavičić Vukičević iduću je najavila za 28. travnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.