Hrvatski radio

Radio Sljeme

Advent će osiguravati i strani policajci

18.12.2019.

13:01

Autor: Krešimir Vešnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

I policajci iz Slovenije, Mađarske i Italije osiguravat će Advent u našem gradu. Projekt je to "Sigurna turistička sezona", međunarodne suradnje naše policije. Strani će policajci će biti na raspolaganju i svojim sunarodnjacima, ali i zagrebačkoj policiji.

Čak 86 posto građana osjećalo se sigurno na prošlogodišnjem Adventu. To dokazuje da je zagrebačka policija odradila sjajan posao - Imamo manje zabilježenih i prekršaja i kaznenih djela za vrijeme Adventa bez obzira na povećan broj građana i turista u odnosu kada nije Advent. Džepne krađe su u padu za 5 posto, a učinkovitost policije je bolja u rješavanju kaznenih djela za 17 posto - istaknuo je načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić.

Ovogodišnji Advent osiguravat će i policajci iz Slovenije, Mađarske i Italije. Svoj posao počinju danas i radit će ga do 8-og idućeg mjeseca, nastavlja Rašić - Njihova osnovna zadaća je da doprinesu da se njihovi građani još sigurnije, još bolje osjećaju u Zagrebu na Adventu, da subjektivni osjećaj sigurnosti bude na još višoj razini, da im budu na usluzu isto tako da pomognu našim službenicima u uspostavi što bolje komunikacije s njihovim turistima u slučaju potrebe. Nemaju oružje i neće primjenjivati izravne policijske ovlasti. 

Svojim dolaskom zadovoljni su Slovenac Drago Butara - Ja sam već radio prije godinu dana preko ljeta tako da imam iskustva, pozitivna su. Mislim da neće biti nikakvnih problema, da ćemo se dogovoriti. 

"Advent u našem gradu je jedan od najljepših i najpoželjnijih, ali i najsigurnijih", zaključili su iz zagrebačke policije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.