Hrvatski radio

Radio Sljeme

Advent u Zagrebu je otkazan zbog epidemije

04.11.2020.

11:44

Autor: Nikolina Devčić

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačkog Adventa ove godine neće biti. Advent kakvog poznajemo i koji je 3 puta osvojio titulu najljepšeg u Europi otkazan je zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Proteklih godina na njega su pristizali gosti iz zemlje i svijeta, no ove godine neće se održavati adventske manifestacije.

Kako će grad izgledati u prosincu objasnio je gradonačelnik Milan Bandić.

- Bit će kulturnih događanja po kulturnim institucijama, grad će biti urešen i osvijeteljen, jedino će obrtnici imati 7-8 štandova na Jelačić placu. Klasičnog adventa ove godine neće biti - rekao je gradonačelnik u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu".

Bandić je podsjetio da je otkazan i ovogodišnji Interliber. Ovaj sajam knjiga će se održati on-line, a Grad će financijski poduprijeti nakladnike i izdavače.

- Dodijelili smo 130 000 kuna za tu manifestaciju.  Za tih 6 dana tijekom kojih su trebali otvariti prihod od prodaje knjiga na Velesajmu pronaći ćemo način da im se pomogne da prežive - istaknuo je Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić o Adventu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.