Hrvatski radio

Radio Sljeme

Akcija "Za 1000 radosti" na Trgu bana Jelačića

19.12.2015.

08:25

Autor: Boris Bogić, Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu programa "Za tisuću radosti", na zagrebačkom glavnom trgu i ove je godine održana humanitarna akcija prodaje božićnih drvaca. Novac će se podijeliti siromašnim obiteljima iz cijele Hrvatske. Akciju je organizirao Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama.

Prije trinaest godina Hrvatski Caritas pokrenuo je nacionalnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti", koja je prerasla u trajni program namijenjen prikupljanju sredstava za pomoć najsiromašnijim obiteljima i konkretnom pomoći dosegla tisuće obitelji.

Ove se godine program vodi pod nazivom "Zagrli svijet!" te se provodi u cijeloj Hrvatskoj. U njega su uključeni poslovni subjekti, jedinice lokalne uprave, udruge građana, župe te – uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta – djeca i mladi u svim osnovnim i srednjim školama ali i svi ljudi dobre volje.

Uz već tradicionalni humanitarno-promotivni program,  Hrvatski Caritas za danas je pripremio, u suradnji s ustanovom "Upravljanje sportskim objektima" Grada Zagreba, prikupljanje pomoći obiteljima u potrebi. Akcija se provodi u njezinim sportskim objektima, a napose u završnici malonogometnoga turnira "Kutija šibica" –  pod nazivom "Zagrli svijet sportom!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.