Hrvatski radio

Radio Sljeme

Akcija "Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima"

25.02.2017.

15:00

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kampanja je započela je 20. veljače, povodom 10. jubilarnog obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, koje se u cijelom svijetu provodi krajem veljače. U akciju se se uključile brojne hrvatske škole, udruge, tvrtke i pojedinci.

Cilj kampanje je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti, a samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti.

"Iako je nacionalni program za rijetke bolesti pokrenut još 2015. godine, do danas se gotovo ništa nije pokrenulo s mrtve točke"  rekla je Sanja Perić iz Hrvatsko saveza za rijetke bolesti.

Tijekom akcije građani su mogli dobiti informacije o kakvim se to bolestima radi te s kojim se problemima susreću bolesnici. Usto, građani su imali priliku napisati poruke s lijepim željama za oboljele od rijetkih bolesti i članove njihovih obitelji, te ih postaviti na "drvo života" i fotografirati se u znak podrške.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.