Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Ako se prihvate naši amandmani, podržat ćemo i proračun i GUP"

05.12.2019.

12:50

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

"Podržat ćemo i Gradski proračun za iduću godinu i izmjene gradskog GUP-a ako se prihvate naši amandmani" ističu iz gradskog HDZ-a. Na proračun su predložili njih 10 u vrijednosti oko 105 milijuna kuna dok sve amandmane o GUP-u još trebaju predložiti.

Odluku gradonačelnika Milana Bandića da odgodi raspravu o GUP-u za početak veljače, gradski HDZ podržava - Smatramo da je to svrsishodno, da se dobije još na vremenu te da se konzultira sa strukom koje je generalno podijeljena u vezi GUP-a - rekao je novi predsjednik kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini, Kazimir Ilijaš.

U našoj je emisiji "Gradska posla" istaknuo da će HDZ prihvatiti izmjene GUP-a, ali uz njihove amandmane - Vjerujemo da ćemo na taj način postići ono što nam je želja da taj GUP, koji treba biti zajedno s njegovim amandmanima, bude svrsishodan, cjelovit i u interesu svih građana grada Zagreba.

Uz njihove amandmane prihvatit će i oko 12 milijardi kuna "težak" proračun za sljedeću godinu - Predložili smo 10 amandmana u vrijednosti 105 milijuna kuna. Obuhvatili smo sve potrebe građana. Vodili smo računa da pokrijemo najbitnije stavke koje proračunom nisu bile "zatvorene", da se nađe prikladno rješenje kojim bi s našim amandmanima ovom proračunu mogli doprinijeti te da bi se oni mogli realizirati - rekao je Ilijaš.   

Prijedlog koji je podignuo veliku prašinu u javnosti je onaj o poskupljenju odvoza otpada. Ilijaš napominje kako još nisu odlučili hoće li ga podržati - Uzet ćemo sve elemente u obzir i o njima raspraviti. Prvenstveno nam je značajno da vodimo računa o legalnosti dokumenata, akata koje provodimo. Ako je na razini vlade izglasana određena uredba i zakonski akt, ne možemo reći da mi to nećemo prihvatiti. Legalisti smo, moramo to provoditi i o tome ćemo voditi računa. 

Kako će gradski HDZ glasati o ovom prijedlogu, ali i ostalih tridesetak, znat ćemo u ponedjeljak na sjednici Gradske skupštine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.