Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Ako Skupštinske većine ne bude u ponedjeljak, bit će neka druga većina!"

07.11.2018.

13:56

Autor: Margareta Jozinović

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

"Pitanje skupštinske većine nije moj problem, nego problem zastupnika u Gradskoj skupštini", rekao je gradonačelnik Milan Bandić u emisiji "Zagrebi po Zagrebu". Tako je odgovorio na pitanje postoji li još uvijek vladajuća većina budući da 17. skupštinska sjednice prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Oni mene nisu birali. Gradonačelnik Zagreba je biran neposredno od građana grada Zagreba kao što su i zastupnici na listama birani neposredno od građana. Skupština je posebno zakonodavno tijelo, a gradonačelnik je izvršno tijelo. Prema tome, ukoliko većine ne bude u ponedjeljak bit će u srijedu ili petak, a ukoliko ne bude bit će neka nova većina, objasnio je gradonačelnik.

Komentirao je i je li okončana koalicija njegove stranke s Neovisnima za Hrvatsku. Naime, gradski zastupnici te stranke napustili su skupštinsku sjednicu budući da im se gradonačelnik nije ispričao jer je primio predsjednika skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palmu. Možda vi meni nećete vjerovati, ja stvarno o tome ne razmišljam. Imam 1001 problem i problem većine je bitan za gradonačelnika, ali nije najbitnija stvar na svijetu, dodao je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.