Hrvatski radio

Radio Sljeme

Alen Ostojić "Privedite svrsi prostor nekadašnjeg WC-a na Jelačićevom trgu"

22.12.2015.

12:02

Autor: Ivan Milun

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz pohvale ovogodišnjem izboru Zagreba kao najbolje Advent destinacije, Alen Ostojić (HSLS) uputio je i neke kritike. Gradonačelnika je upitao kada će se i kako riješiti problem javnog WC-a na glavnom gradskom trgu?

  Moram priznati da svaki put kad prođem pokraj njega bacim pogled na ono stepenište koje vodi dolje u utrobu i doista je jedno veliko ruglo tog trga kojeg mislim da ipak trebamo riješiti. Jučer možete vidjeti, a i jutros sigurno, smeće koje je odbačeno. To nam doista ne treba, ali moje pitanje je: gradonačelniče bilo je puno naznaka da bi tu mogao biti akvarij, da bi tu moglo biti skretište tramvaja u Prašku, iz Praške. Ima li gradska uprava konačno viziju što će se napraviti s tim prostorom?, upitao je Ostojić 

  Što je ruglo? Jel ruglo bilo dok je šekret vonjao ili smrdio pa bi u njega išli i radili to svi zajedno i to nas nije smetalo? Ili kada smo to izmjestili? To nije vizija, nego je bila ideja gradonačelnika da se to izmjesti na Bakačevu livadu u Cesarčevu. Makne sa Jelačić placa. Mislim da smo dobro napravili. To je to šta se tiče toga, rugla, a što se tiče vizije, mi ćemo tamo napraviti akvarij riječnih riba, to je u projektu. Ima puno projekata, samo ih treba realizirati. Možda da ja živim tisuću godina, možda bi ih realizirao sve.
  I drugo, skretnicu desno za Jurišićevu iz Praške, to je projekt koji je narisan. Da li ćemo s njim ići na proljeće ili koncem iduće godine, vidjet ćemo, ali je u prioritetima, zaključio je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.