Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ana Lederer smijenjena s mjesta pročelnice Gradskog ureda za kulturu

08.01.2019.

15:03

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Ana Lederer smijenjena je s mjesta pročelnika Gradskog ureda za kulturu zbog, kako je potvrdila poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu dužnost. Na pitanje zna li tko je njezin nasljednik, Lederer je ocijenila kako će v. d.-om vjerojatno biti imenovan Tedi Lušetić.

-Dobila sam rješenje kojim se poništava natječaj od 1. lipnja (2018.) zbog nepravilnosti provođenja. To znači da od 7. siječnja više nisam pročelnica-, rekla je Lederer.

Na pitanje koji će biti njezini daljnji potezi, odgovorila je kako će to tek vidjeti, a na pitanje zna li tko je njezin nasljednik na mjestu pročelnika, Lederer je ocijenila kako će v.d.-om vjerojatno biti imenovan Tedi Lušetić, dosadašnji specijalni savjetnik gradonačelnika.

Lušetić je to odbio potvrditi, ali je na web stranicama grada objavljeno da će Tedi Lušetić, privremeno, od 8. siječnja 2019. obavljati poslove pročelnika do imenovanja pročelnika/pročelnice na temelju javnog natječaja, a najduže 6 mjeseci.

Odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj tiskovonoj konferenciji u sjedištu svoje stranke, gradonačelnik Milan Bandić odbio je izravno odgovoriti na pitanje o smjeni Lederer, kazavši kako -svatko onaj tko se, bez obzira što je odabran na natječaju, počne baviti politikom a pročelnik je - taj posao više neće raditi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.