Hrvatski radio

Radio Sljeme

Andrija Mikulić novi je predsjednik skupštine grada Zagreba

19.05.2016.

12:33

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi predsjednik skupštine izabran je sa 34 glasa za, 11 protiv ( među kojima su bili svi SDP-ovci i aktualna kandidatkinja za gradonačelnicu, Sandra Švaljek), te 4 suzdržana, iz redova Hrvatske Stranke Umirovljenika i Hrvatske Narodne Stranke.

HDZ-ovac Andrija Mikulić u svom je nastupnom govoru pozvao na podizanje razine rada gradske skupštine kako bi se na taj način podigla transparentnost i demokratičnost rada, te je dodao...

"Ako nam je svima u cilju osigurati razvoj Zagreba i to sukladno razvoju svih europskih metropola, onda ne smije biti parcijalnih interesa, interesa pojedinaca ili interesa stranaka."

Dosadašnji predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor pozvao je na podršku novoj većini, a SDP-ovac Dan Špicer podsjetio je kako je upravo Mikulić često znao napadati gradonačelnika Bandića, časteći ga brojnim neugodnim "epitetima" no kako je sad uvjeren da će ta novootkrivena "ljubav" i osječaj "privlačnosti" isprati njihovu neugodnu prošlost.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.