Hrvatski radio

Radio Sljeme

Anka Mrak Taritaš "napokon Strategija upravljanja imovinom grada Zagreba!"

05.06.2020.

12:33

Autor: Boris Bogić/Hina

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Na predstojećoj sjednici Gradske skupštine trebala bi biti izglasana " Strategija upravljanja imovinom grada Zagreba " i mi ćemo je podržati, rekla je oporbena predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš na jutros održanoj konferenciji za medije.

- Konačno da imamo strategiju jer bez nje ne možete ništa, ali ona ukazuje da se niz stvari treba ubrzati i poboljšati. I da Zagreb treba konačno početi upravljati svojim nekretninama, a ne samo od slučaja do slučaja, i po potrebama pojedinih prijatelja, kumova i vozača zagrebačkog gradonačelnika - rekla je Anka Mrak Taritaš.

Prijedlog strategije upravljanja gradskom imovinom odnosi se na razdoblje od 2020. do 2026, a čelnica GLAS-a ustvrdila je kako se niz stvari treba ubrzati i poboljšati.

A zastupnik Glas-a Stanko Kordić rekao je da su na sjednicu uputili točku o "zdravlju" gradskih financija kojom žele obvezati Bandića da donese kompletno izvješće vezano uz proračunski deficit i dugove koje Zagreb ima, neplaćene račune, prodaju dugovanja.
Ipak, smatra da će taj prijedlog biti odbijen jer, rekao je, Gradu nije u interesu da pokaže stvarno stanje i gdje je problem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.