Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ante Samodol iznio teške optužbe na račun gradonačelnika Tomaševića

07.10.2021.

17:04

Autor: Mario Mihaljević

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Kadroviranje i potencijalni sukob interesa u Zagrebačkom holdingu i dalje okupira javnost. Smijenjeni član Uprave Ante Samodol na svom blogu Anteportas danas je teško optužio gradonačelnika Tomaševića i njegove najbliže suradnike.

Napisao da je sve doživio kao veliku prevaru i cirkus. Navodi da su gradonačelnik Tomislav Tomašević i članovi nadzornog odbora Holdinga imali "tajne susrete s bankama", te da su se pokazali kao ljudi koji nisu dorasli izazovima vođenja Zagreba.

Kronološki je prepričao detalje razgovora od prvog sastanka sredinom lipnja pa do svoje i smjene predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića prije tri dana, nakon čega su se iz Grada, kaže, javnosti obratili neistinama.

-Istovremeno ide njihova uvježbana objava da je uzrok smjene otežana suradnja, ali ne govore u čemu je konkretno problem u suradnji, skrivajući da nam cijelo vrijeme zabranjuju, uskraćuju, ne daju, krše sve dogovore, ne zanima ih stabiliziranje ZGH, već igre moći, u potpunosti podržavaju nelegalne zahtjeve NO-a, ruše naš integritet - zapravo nas varaju u odnosu na sve što su rekli i obećali-, piše Samodol.

Samodol cijelo to iskustvo u blogu opisuje kao rad u dječjem vrtiću.

-Ako je netko u svemu ovome prepoznao dječji vrtić - ma kakvi, tamo tete dobro znaju što rade. Ako je netko prepoznao dječji vrtić i neke čudne ljude - možda, jer ovdje tetak ne zna što radi, a znaju li teta i njezini prijatelji - još ne znamo. Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!", piše Ante Samodol.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.