Hrvatski radio

Radio Sljeme

Antun Trojnar "Ukoliko nema dogovora pripremamo tužbu protiv Gradska plinare!"

01.02.2022.

11:57

Autor: Radio Sljeme

poduzetnici

poduzetnici

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

19 tisuća zagrebačkih obrtnika od Gradske su plinare dobili božićni dar u obliku računa od 300 do 400 posto višim nego prethodni mjesec. Iz Plinare se pravdaju skokom cijena na svjetskom tržištu, ali iz Gradske uprave tvrde da je krivnja ipak na odgovornima iz Plinare jer nisu na vrijeme osigurali dovoljne količine plina prije poskupljenja. 

Kolege obrtnici stalno nam se javljaju i donose te račune u udruženje tražeći pomoć, rekao je predsjednik Udruženje obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar te upozorio da je neobično kako je samo zagrebačka plinara dignula cijenu plina.

- Ne može čovjek biti pametan što učiniti a čudno je da je samo zagrebačka plinara digla cijene 3,5 do 4 puta dok drugi distributerni nisu, naglašava Trojnar

Ako postoji ugovorni odnos, ne može se preko noći poskupjeti, samo poslati obavijest da će se, zbog porasta cijene plina na svjetskom tržištu, računi učetverostručiti, tvrdi Trojnar te je najavio da ukoliko se ne postigne nekakav dogovor s zagrebačkom plinarom, namjeravaju dignuti zajedničku tužbu. 

- I Vlada bi trebala intervenirati jer ni njoj ne bi trebalo biti svejedno hoće li mnogo malih poduzetnika zatvoriti svoja vrata, ustvrdio je predsjednik Udruženje obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.