Hrvatski radio

Radio Sljeme

Antunović priznao da je od Bandića tražio zapošljavanje u Gradskoj upravi

22.11.2021.

13:31

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović priznao je, iznoseći svoju obranu u aferi Agram, kako je tražio od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića da zaposli jednu osobu u Gradskoj upravi te da je, od nekadašnjeg gradonačelnika, tražio službeni automobil radi privatnog putovanja.

- Priznajem djelo, žao mi je što se to dogodilo i spreman sam vratiti 2000 kuna koje mi se stavljaju na teret-, kazao je Antunović.

Na zagrebačkom Županijskom sudu obranu je iznio i bivši direktor ZET-a Ivan Tolić koji je zanijekao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Obranu je, uz Antunovića i Tolića, ranije iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. Petar Pripuz koji je, nakon smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, postao prvooptuženi u aferi Agram. Poduzetnik Pripuz je odbacio optužbe za trgovanje utjecajem, naglasivši kako nije koristio dugogodišnje poznanstvo s Milanom Bandićem i bivšim direktorom Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem radi dobivanja poslova s tim gradskim poduzećem.

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu Grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019. Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.