Hrvatski radio

Radio Sljeme

Aplikacija "Moje Sljeme" za bolje snalaženje na Medvednici

15.04.2021.

14:05

Autor: Mario Mihaljević

Mario Mihaljević

Mario Mihaljević

Foto: - / -

Na Bliznecu je predstavljena mobilna aplikacija Grada Zagreba "Moje Sljeme". Osmišljena je za bolje i sigurnije snalaženje i navigiranje po stazama Medvednice, uz sve korisne informacije kao što su duljina i težina uspona, te popis odredišta.

Aplikacija "Moje Sljeme" namijenjena je Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, te poticanja zdravog načina življenja.

- Svrha samog projekta je predstaviti sadržaj Medvednice krajnjem korisniku, te mu omogučiti osnovne navigacijske smjernice prilikom posjeta zagrebačkoj gori, rekao je predstavljajući aplikaciju pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco 

- Unutar aplikacije je uneseno 77 poznatih pješačkih staza i 314 popularnih odredišta. Sama aplikacija nudi mogućnost izbora, odnosno pretraživaća po duljini trajanja, ali i po samim odredištima koje se nalazi na našoj Medvednici, nastavio je Laco.

Aplikacija "Moje Sljeme" jedinstvena je na području regije rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja se predstavljaju aplikacije pridružila online. 

U gradskoj upravi očekuju da će se popularizacijom aplikacije smanjiti i broj automobila na Medvednici. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.