Hrvatski radio

Radio Sljeme

Autotaksi prijevoznici mogu prenijeti dozvolu

03.06.2015.

07:39

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o dopunama odluke o autotaksi prijevozu. Tom dopunom propisuje se mogućnost da autotaksi prijevoznici - fizičke osobe obrtnici nakon odlaska u mirovinu prenesu dozvolu na bračnog druga i krvne srodnike u ravnoj lozi, odnosno da se u slučaju smrti obrtnika dozvola može prenijeti na njegove nasljednike koji mogu obavljati djelatnost i putem poslovođe.

Također, dozvola ne prestaje važiti smrću fizičke osobe autotaksi prijevoznika obrtnika ako se radi o prijenosu dozvole u slučaju odlaska u mirovinu ili smrti autotaksi prijevoznika obrtnika. Propisuje se da Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Između ostaloga, na sjednici Gradske skupštine prihvaćen je i gradonačelnikov prijedlog odluke o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Grada Zagreba.

Većinom glasova gradskih zastupnika prihvaćen je prijedlog Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za davanje suglasnosti na odluku o izmjenama i dopuni Statuta Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.