Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:22 / 12.02.2022.

Autor: Magdalena Pongrac

Bad Blue Boysi pokrenuli Rudeš za Lauru

Aukcija dresova na humanitarnom turniru "Rudeš za Lauru"

Aukcija dresova na humanitarnom turniru "Rudeš za Lauru"

Foto: Radio Sljeme / R.S.

Humanitarni malonogometni turnir pod nazivom "Rudeš za Lauru" održava se na novouređenom školskom igralištu u Jablanskoj ulici. Organizatori žele pomoći u liječenju 24-godišnjoj djevojci Lauri. 

Laura je već 10 godina paralizirana, u invalidskim kolicima, a u zadnje dvije godine muči se s posljedicama svoje nepokretnosti, dubokim dekubitusima zbog kojih može sjediti svega dva sata u komadu. Turnir organiziraju rudeški Bad Blue Boysi, a jedan od njih, Jura - rekao je više o akciji.


 - Danas se radi o curi iz kvarta koja je u potrebi, HZZO ne pokriva, država je takva kakva je, pa se nas pet, šest skupilo i napravilo ovu akciju. Od početka se čini kao da će biti "bomba". Imamo i aukciju koju su popratili svi naši sportaši. Dani Olmo koji igra u Leipzigu, a igrao je u Dinamu, poslao nam je dres i kopačku. Akciju su podržali i Gvardiol, Modrić, Kovačić, Bojan Bogdanović je poslao loptu iz NBA-a, a Ivica Ivušić rukavice. 


Na aukciji se tako našlo više od 70 predmeta, a novac od prodaje ići će Lauri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.