Hrvatski radio

Radio Sljeme

Balet "Orašar" i ove godine izazvao velik interes

03.11.2021.

13:55

Autor: Nevena Saraga

Foto: Radio Sljeme/ns

Foto: Radio Sljeme/ns

Foto: - / -

U Hrvatskom narodnom kazalištu jutros je krenula prodaja ulaznica na blagajni za balet Orašar, koji je i ove godine izazvao velik interes Zagrepčana, koji su čekali u redu, a zbog pada sustava bilo je nemoguće pristupiti stranicama HNK.

Orašar svake godine izazove velik interes. Dosad se prvog dana ulaznica mogla kupiti isključivo na blagajni kazališta, no ove godine je odmah otvorena i online prodaja, no internetskim se stranicama nije moglo pristupiti. Neki od građana su rekli:

- Pao je sustav, a problem je da se ulaznice ne mogu dobiti ni fizički, a ne samo online.

- Pa, meni je to katastrofa organizacija, mislim da bi trebali dati prednost ljudima koji fizički ovdje čekaju, a ne onima koji doma samo osvježavaju stranicu.

Pad sustava dogodio se zbog velikog interesa. 

- Mi smo zato uzeli popis naših gledatelja i svakom tko se popisao garantiramo ulaznice. Dignut je sustav na blagajni, prvo ćemo riješiti ove ljude koji su se zapisali, a nakon toga dignut ćemo i online sustav, rekla je intendantica HNK Dubravka Vrgoč.

Prve izvedbe ove baletne čarolije u koreografiji Vladimira Malakhova očekuju se početkom prosinca. Dio izvedbi moći će se gledati uz predočenje EU digitalne covid-potvrde, a dio uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera bez obveze predočenja EU digitalne covid-potvrde.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.