Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić donio odluku o smanjenju plaća i troškova

16.12.2017.

14:01

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić donio je odluku o mjerama racionalizacije troškova gradskih tvrtki i rashoda gradskog proračuna smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu i gradskim dužnosnicima, uključujući prosinačke, te mjerama za smanjenje troškova tih tvrtki i proračunskih rashoda za pet posto.

U priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika kaže se da je, "vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba, Gradonačelnik Milan Bandić, donio danas, 16. prosinca 2017, odluku o provedbi dodatnih mjera racionalizacije poslovanja".

Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima Gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za mjesec prosinac 2017.; te poduzimanjem mjera i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5 posto, istiće se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.