Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:05 / 11.01.2018.

Autor: Krešimir Vešnik

Bandić: Informatika nema uporišta u zakonu osim da se istjera vjeronauk

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić je, na konferenciji svoje stranke, komentirao slučaj vjeroučitelja Bagarića za koji je rekao da je to "stav pojedinca". Smatra da je slučaj ispolitiziran. Također, osvrnuo se i na kurikularnu reformu i uvođenje informatike u škole.

Osvrnuvši se na slučaj vjeroučitelja Bagarića, gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da je on pravovremeno riješen te da je to nije stav Crkve i zajednice, Pa nije valjda jedan vjeroučitelj slika i prilika cijele Crkve i vjernika koji se u njoj okupljaju? Nije ovaj neprihvatljiv govor, govor svih vjernika već jedne osobe.

Bandić se osvrnuo i na kurikularnu reformu za koju smatra da ju netko pretvara u revolucionarnu parolu koja nema jasno definirane ciljeve i sadržaj, Uzurpirajući medijski prostor s jedne strane, u takvom kontroliranom ozračju daleko od javnosti provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja i bez poštivanja procedure u desetinama milijuna kuna.

Napomenuo je da iza svega stoje partikularni interesi određene političke skupine, pa je i pitao, Po kojem zakonu je uvedena informatika kao obavezni predmet? Nema uporišta u zakonu osim da istjeramo vjeronauk pa da uvalimo informatiku. Ali ima mjesta za vjeronauk i u izbornim predmetima jer on je izborni predmet. To nije stvar prisile već onog tko hoće.

Iz stranke "Rada i solidarnosti" ističu da je obrazovanje prioritet, ali samo uz nacionalni konsenzus.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.