Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: Kaj nisu postavljali pitanja?

01.12.2015.

14:58

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić nakon skupštinskog aktualnog sata na kojem HDZ nije postavio ni jedno pitanje, što neki tumače time da je bliži koaliciji Hrvatska raste, rekao je da to samo znači da su zastupnici HDZ-a "konačno shvatili da je bolje gradonačelniku ne raditi PR, pa ne postavljati pitanja".

Na tvrdnju kako je znakovito da na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine nije bilo pitanja gradskih zastupnika HDZ-a te upitan znači li to da ga trebaju i da su ga zvali, Bandić je rekao novinarki rekao: Kak' ste vi mudri i pametni. Ja uopće ne gledam tko je postavio pitanje. Kaj nisu postavljali pitanja?.

Nakon ponovnog pitanja znači li to da je bliži dogovoru koaliciji s HDZ-om, Bandić je odgovorio da to samo znači da su konačno skužili da je bolje gradonačelniku ne raditi PR, pa ne postavljati pitanja. A ovi (SDP) još to nisu naučili. Pa dva i dva su četiri. Pa vi ste pametni, rekao je.

Upitan koga će podržati od dviju koalicija - koaliciju Hrvatska raste ili Domoljubnu koaliciju, Bandić je rekao da će podržati onoga tko bude jamčio s prijedlogom novih članova Vlade da će provesti reforme za koje se zalagala Stranka rada i solidarnosti na izborima.

Na pitanje kome je bliži, Bandić je odgovorio: Tko bude uvjerljiviji. To će odlučiti kada pogleda program, reforme i ljude.

Gdje su ljudi koji će to provoditi? Znači, bitan je program, reforme, projekti, ali su bitni i ljudi, poručio je Bandić.

Upitan kako komentira informaciju da su njegova dva zastupnika ipak bliža Domoljubnoj koaliciji, Bandić je odgovorio da on ne zna odakle novinaru te informacije jer je on rekao što će biti. Ja vam ne mogu drugačije odgovoriti, rekao je.

Na pitanje hoće li u Skupštini proći proračun grada Zagreba za 2016., Bandić je rekao da njega ništa ne smije i ne može iznenaditi. Ako ne prođe, bit će izbori u svibnju ove godine, a ako ne prođe bit će izbori u svibnju 2017. Ja radim kao da će izbori biti 2017., a pripremam se kao da će izbori biti u svibnju 2016., istaknuo je Bandić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.