Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: "Memorandum iz Dubaija nas ne obvezuje!"

26.08.2019.

13:08

Autor: Boris Bogić

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Iz Ureda gradonačelnika stiglo je priopćenje u kojem navode kako je to, što su omogućili medijima uvid u Memorandum o razumijevanju projekta "Zagreb city", dokaz da se ne radi ni o kakvom razotkrivanju te da Memorandum ni na koji način ne obvezuje ni jednu niti drugu stranu potpisnicu.

Donosimo dio priopćenja:

Na upit medija da se dobije na uvid Memorandum o razumijevanju, isti je službeno od strane Grada Zagreba predan  što govori u prilog tome da se ne radi ni o kakvom razotkrivanju ili curenju takozvanih pikantnih detalja te sličnih formulacija koje su se mogle slušati i čitati po naslovima pojedinih medija, nego se radi o ustaljenoj praksi Grada Zagreba da se objektivno i nepristrano informira zainteresirana javnost.

Pored, u medijima citiranih članaka, radi valjanog razumijevanja, važno je spomenuti i onaj koji govori da Memorandum ni na koji način ne obvezuje ni jednu niti drugu stranu potpisnicu.

Kao što se od strane Gradske uprave i komuniciralo u proteklom razdoblju, ponovno naglašavamo da Memorandum o razumijevanju koji je potpisan između Grada Zagreba i tvrtke Eagle Hills ne predstavlja, niti sadržajno niti suštinski, ugovor o pravima i obvezama strana potpisnica, nego on kako to uobičava normalna poslovna praksa, izražava zainteresiranost samih potpisnika za zajednički razvoj projekta.

Vezano uz pojedine navode o rokovima i preduvjetima koji bi se trebali ispuniti, želimo naglasiti da su ti rokovi okvirni i govore o vremenu koje minimalno treba proteći da bi se provele određene procedure, a preduvjeti koji su nabrojani, navode se upravo radi boljeg i jasnijeg razumijevanja potrebe provođenja svih potrebnih procedura, ishođenja potrebnih suglasnosti i provedbe ostalih aktivnosti sukladno pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, a sve to kako bi se stvorili formalni preduvjeti za realizaciju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.