Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić mijenja ime Trgu maršala Tita!

26.06.2017.

18:35

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić održao je press konferenciju ispred Glazbene akademije na Trgu maršala Tita na kojoj je objavio da odustaje od referenduma te Gradskoj skupštini predlaže promjenu imena Trga maršala Tita u redovnoj proceduri.

Nadam se da ćemo nakon večeras riješiti problem. Još odzvanjaju prosvjedi ljevice i desnice. Inzistirao sam na referendumu, nadao se da ima dovoljno pameti, ali očito nema počeo je presicu Milan Bandić.

Nakon što je nabrajao važne institucije koje se nalaze na trgu, od Sveučilišta u Zagrebu do HNK, istaknuo je kako je njegov prijedlog da nosi najljepše ime, koje nažalost nema ni jedan trg u Hrvatskoj. Ovaj trg zaslužuje da nosi ime Trg Republike Hrvatske, rekao je Bandić te dodao da će to predložiti već na prvoj sjednici Gradske skupštine.

Inzistirao sam i mislio da ima dovoljno razuma i da narod odluči na referendumu, rekao je Bandić. Međutim, dodao je, zna čitati znakove vremena u gradu i šire i slušati puls, pa se, rekao je, drznuo nakon šestog mandata učiniti nešto protiv čega nitko normalan u ovoj zemlji ne bi trebao biti, osim onih koji liječe svoje frustracije. 

Promjena naziva Trga maršala Tita je točka koja će odlučiti o većini u zagrebačkoj Skupštini, ali isto tako potaknuti nove trzavice na političkoj sceni i u onom dijelu javnosti koji se zalaže za ostanak sadašnjeg naziva Trga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.