Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić najavio razotkrivanje licemjernih političara

18.09.2019.

14:42

Autor: Magdalena Pongrac

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, gradonačelnik Milan Bandić komentirao je osnivanje nova dva gradska ureda i izmjene GUP-a koje uključuju projekt Zagrebački Manhattan, a najavio je i promjene na političkoj sceni o kojima će više reći krajem mjeseca.

Gradski zastupnici sutra će raspravljati o osnivanju dvaju novih gradskih ureda, onog za zastupanje grada te za imovinsko-pravne poslove. Iako oporba tvrdi da su dva nova ureda poligon za pogodovnje kadrovskim potrebama njegovog koalicijskog partnera - HDZ-a, gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" objasnio je zašto su se na to odlučili - Samo radi podjele posla, ne povećava se broj djelatnika, ostaju isti djelatnici unutar ureda. Zbog efikasnosti i djelotvornosti rada razdvojili smo to na dva dijela. Mi ni u jednom od tih ureda ne povećavamo broj djelatnika nego samo ustrojavamo ured da dobijemo efikasnost, protočnost, vertikalnost i transparentnost rada. Nitko neće zadovoljiti nikakve apetite, ja sam zadnji čovjek u Hrvatskoj koji dijeli po stranačkom ključu i uvijek sam se tome suprotstavljao.

Od važnijih tema pred zastupnicima će se naći prijedlog o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Grada te o participaciji učenika u povećanim troškovima obrazovanja.

Gradonačelnika je, pak, na konferenciji za novinare uzrujalo pitanje o tome je li se s premijerom Plenkovićem i ministrom Štromarom dogovorio oko izmjena GUP-a koje uključuju izgradnju Zagrebačkog Manhattana - Uz dužno poštovanje prema premijeru i potpredsjedniku Štromaru, ja njih ne pitam kako da radim svoj posao, nego mi nudimo partnerski odnos. Prema tome, što se tiče GUP-a, mirno spavam. Poštujemo proceduru i zakon, ustavna tužba ide svojim tijekom, jer smo mi jedini grad u kontinentalnoj Hrvatskoj koji je kažnjen i koji mora dobiti tu suglasnost. Kršimo Europsku povelju o lokalnoj samoupravi, kršimo masu stvari, a to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje o mom porezu na kampanju od 18 i pol milijuna kuna.

Najavio je promjene na političkoj sceni - O tome ću nešto reći krajem ovog mjeseca kad u Hrvatskoj više ništa neće biti kao što je bilo jer Bandić, nakon 20 godina, treba progovoriti o licemjerstvu i duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Oni neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni u to, a ja ću mirno spavati!

A nalaz inspekcije zaštite okoliša koja je prošli vikend negativno ocijenila odvajanje otpada na Zelenoj tržnici, Bandić je samo kratko prokomentirao rekavši da bez promjene svijesti građana neće doći ni do promjena na području odvajanja otpada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.