Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić o Holdingovom zaduženju i osnaživanju svog položaja u Skupštini

12.09.2018.

12:15

Autor: Margareta Jozinović

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

O zaduženju Zagrebačkog holdinga, prometnom rješenju Donjega grada te prelascima pojedinih gradskih zastupnika u Klub "365 Bandić Milan stranka rada i solidarnosti" na tradicionalnim aktima uoči sutrašnje Skupštine govorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Zagreb je među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave, komentirao je prošlogodišnji minus gradskog proračuna gradonačelnik Milan Bandić kao i zaduženje zagrebačkog Holdinga od 125 milijuna kuna o kojem će sutra glasati Gradska skupština. Da je zaduženje od 125 milijuna kuna već predviđeno u financijskom planu Holdinga potvrdila je pročelnica ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić. Jedan je to skroz normalan potez. Holding plaća svoje kreditne obveze redovito i nemaju problema s plaćanjem kredita. Ne vidim nikakav problem u tome. Plan investicija je usvojen na početku ove godine i on kao takav se provodi gdje je predviđeno financiranje iz vanjskih izvora.

A jesu li prelasci pojedinih gradskih zastupnika u Klub "365 Bandić Milan stranka rada i solidarnosti" osnaživanje svog položaja u Skupštini ili pokušaj rješavanja Neovisnih - gradonačelnik je rekao kako ne vodi računa o Klubu. Nisam nikoga snubio, a mene netko još manje. Hoće li netko još prijeći i prepoznati ono što radimo ja osobno ne znam. To je samo više ljudi koji će podupirati ono što radimo. zašto bi se mi nekoga rješavali? Svak sebe uključuje i isključuje - osim mene - ja sam permanentno uključen!

Komentirao je i prijedlog unapređenja prometnog sustava Donjeg grada gdje je jedna od mjera i izgradnja javnih garaža. Meni garaže ne trebaju, građanima trebaju garaže! Recite mi kako se može riješiti promet u mirovanju u urbanoj jezgri? To su javne plohe koje sve više treba pretvarati u pješačke zone i treba bježati ispod zemlje. Ne možete raditi u zaštićenoj zoni aluminijsku garažu.

Iako je sutra i nastavak suđenja za aferu štandovi gradonačelnik tamo ne mora biti pa je najavio da će biti prisutan na sutrašnjem Aktualnom satu u Skupštini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.