Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić o Kampu na Sveticama i tematskom parku na Bundeku

04.10.2017.

15:36

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijedlog aneksa ugovora o izgradnji kampa na Sveticama donedavno je mnogima bio glavna tema razgovora. No, uz njega, posljednjih se dana priča i o tematskom parku na Bundeku. O tome je, između ostalog, govorio u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu i gradonačelnik Milan Bandić.

Na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradske Skupštine mogao bi se naći prijedlog aneksa ugovora između Grada i HNS-a o izgradnji nogometnog kampa na Sveticama. Stavovi će se među gradskim zastupnicima i predstavnicima HNS-a usuglasiti, potvrdio je gradonačelnik, ali je dodao i da će važnu ulogu odigrati i Atletski savez.

Nije ništa sporno, radit ćemo uz 120 milijuna kuna, ali uz uvjet da se atletičari slože oko onoga što će se tamo radit. A ako se to i ne bi realiziralo, Grad će napraviti projekt pa tamo izgraditi ono što može da bude dobro, objasnio je Bandić.

A na pitanje uređenja tematskog parka u zoni Bundeka, gradonačelnik je najavio tri projekta: bejzbol igralište, mali Botanički vrt te adrenalin park. Na parceli od 37 tisuća četvornih metara pronašao se dio zemljišta koje je predviđen za bejzbol, a nije gradski, već u vlasništvu tvrtke šogorice Zdravka Mamića. 

Je li sve imovinski čisto na Bundeku, na tih 70 hektara gradske zemlje netko nešto upisao ili ima to ćemo još vidjeti. Na ove dvije parcele gdje trebamo razviti baseball igralište i adrenaliski park, mislim da su čiste, kazao je.

Iako je proljetos napravljena cesta Stare Karlovačke u Lučkom, građani se i dalje bune i strahuju za svoje živote. I druge su ulice bez nogostupa i kanalizacije, a kolnici u raspadanju. No i za ove strahove pronašlo se rješenje.

Hrvatske autoceste i Grad Zagreb rade projekt da se kanalizacija napravi pa da Hrvatske ceste to presvuku polovicom iduće godine, objasnio je gradonačelnik.

Ove se godine, iz gradskog proračuna, za mjesne odbore i gradske četvrti, umjesto 250 milijuna izdvojilo čak 750 milijuna kuna, potvrdio je gradonačelnik, te dodao kako se od predstavnika očekuje da reagiraju sukladno ovlastima, odrede prioritete i realiziraju ono što je moguće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.