Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić o Nogalu: "Nema nezamjenjivih"

06.12.2019.

14:48

Autor: Krešimir Vešnik

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je smijenjen ravnatelj zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak, Boro Nogalo, na njegovo mjesto došla je kao vršiteljica dužnosti Ivana Đerek Dubravčić. Zaposlenica je Gradskog ureda za zdravstvo za koju su glasovala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice.

U međuvremenu, vijest o smjeni, između ostalih, komentirao je gradonačelnik Milan Bandić

"Časno sam mu rekao da ode" opisao je gradonačelnik Bandić susret s jučer smijenjenim ravnateljem Nogalom - Znate što je odgovorio? Da on ne zna ništa drugo biti nego ravnatelj jer je to 23 godine. Na žalost, sada ide sve po službenoj dužnosti zato što je on tako htio, a nudio sam mu da ode bez pompe, sam ju je stvorio. Nema nezamjenjivih. 

Nakon njegove smjene, kao vršiteljica dužnosti izabrana je Ivana Đerek Dubravčić. Za nju je glasovalo tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice među kojima i predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina. Braneći je, Bandić je napao novinare - Žalosno je da trošite olovku i pera i blatite najmoralniju ženu u hrvatskoj politici, profesoricu emeritus, potpredsjednicu skupštine, Anu Stavljenić Rukavina. To je sramotno. 

I dok iz Grada tvrde da je Nogalo smijenjen zbog protuzakonitih radnji u zapošljavanju, on je pak za svoju smjenu optužio baš Stavljenić Rukavinu, ali i interesne lobije. Takvo je mišljenje i SDP-ovca, Gordana Marasa - Uspješni ravnatelj bolnice na Srebrnjaku, dr. Nogalo, im počinje smetati iz vrlo jednostavnog razloga. Zbog toga što je bolnica na Srebrnjaku dobila projekt od 60 milijuna eura i treba kontrolirati tko će provoditi taj projekt. Kolega Nogalo je rekao "ne" interesnim skupinama oko gradonačelnika. 

Gradski zastupnik Progresivnog saveza, Renato Petek, sumnja da je smjena povezana s izgradnjom sljemenske žičare - Postoji međupostaja Brestovac. Napravljena je naknadno, nekoliko godina unazad, i to je lokacija u šumu gdje se nalazi stara bolnica za plućne bolesti kojom upravlja ravnatelj bolnice "Srebrnjak". Hoće li se tamo nešto dogoditi, vrlo brzo ćemo vidjeti. 

Događaj u "Srebrnjaku" komentirao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić - Ja sam dao mojim službama da se to analizira s pravnog aspekta. Načelno, vlasnik odlučuje o upravljačkim tijelima, a je li bilo zakonskog prekršaja, moje će službe provjeriti.

Vidjet ćemo što će biti sa smijenjenim ravnateljem Borom Nogalom i hoće li vršiteljica dužnosti Ivana Đerek Dubravčić omogućiti normalan rad bolnice te provedbu velikih projekata uz pomoć europskih fondova.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.