Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić o slučaju male Elene: Krivi ili ne, ispričavam se!

05.09.2018.

12:42

Autor: Margareta Jozinović

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

O slučaju malene Elene koja u ponedjeljak nije prozvana kao jedna od učenica škole Ivana Meštrovića, o slučaju pokretnih stuba Importanne centra te o radovima u gradu razgovarali smo s gradonačelnikom Milanom Bandićem u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu.

Gradonačelnik je komentirao slučaj Elene Vujnović, djevojčice s posebnim potrebama koja u ponedjeljak nije bila raspoređena ni u jedan razred osnovne škole Ivana Meštrovića na Jarunu. Uputio je ispriku Eleninim roditeljima, ali i ustvrdio gdje se dogodio propust. Prvo da se ispričam obitelji za ono što su moji krivi ili nisu krivi, a ja posebno. Što sam mogao napraviti? Jučer sam imao sastanak i utvrdio da se dogodio propust između gradskog ureda za obrazovanje i ravnatelja. Nisu poslali rješenje koje oni šalju u školu dva tjedna kad postane pravomoćno. Svi su prozvani, mama je imala rješenje, a ravnatelj nije i tu je nastao problem, objasnio je gradonačelnik.

Komentirao je i slučaj pokretnih stuba Importanne centra, koje su izazvale prijepore između uprave Centra i Grada te najavio da će stube uskoro početi raditi. Poruka moja vlasniku Importanne centra i direktorici je da smo bili partneri i ostanimo partneri! Ako smo partneri 25 godina ne znam koji se vrag sad dogodio. Navodno neki dug od 2-3 milijuna kuna, ali ja ga nisam vidio i nemam nikakvu informaciju. Ali ako i ima duga nekakvog kao partneri ćemo to međusobno riješiti, ne vidim razloga da se to ovako rješava. A meni je najvažnije da u roku tjedan dana počnu vozit štenge!

A najavio je i da će radovi na Prisavlju, gdje HEP postavlja cijevi vrelovoda, završiti do 15.-og ovog mjeseca. Nastojat ćemo to do 15. rujna riješiti kao što ćemo nastojat Preradovićevu od Hebrangove do Masarykove isto završiti. Prema tome, do tada ćemo naložiti ljudima u HEP toplinarstvu da to završe. Ja nemam uvida u investicije HEP-a ali se nadam da rade sukladno zakonu i da ne stavljaju cijevi koje će sutra morati pikati vani da bi ponovno radili!

Podsjetimo, HEP je najavio da će radovi završiti sredinom kolovoza, a zatim je rok produljen do 17. rujna. No, ako je vjerovati gradonačelnikovim riječima, radovi će završiti i ranije te rasteretiti gužvi u prometu na još jednoj problematičnoj točki u gradu. Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.