Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić o slučaju Štandovi: Švaljek je isto napravila za udrugu V. Demarin

15.02.2017.

18:51

Autor: HRT/A.K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić je, komentirajući otkazivanje punomoći njegovih odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković, rekao da je i njegova tadašnja zamjenica Sandra Švaljek, dok je bio u istražnom zatvoru,

istu stvar kao i on u slučaju Štandovi napravila za udrugu Vide Demarin. Protiv nje nije podnesena kaznena prijava što dokazuje da postoje dva mjerila, kazao je Bandić. 

Sve što sam radio glede štandova i udruge U ime obitelji", radio sam sukladno ovlastima gradonačelnika, poštujući u potpunosti Statut i statutarne odredbe grada Zagreba - sukladno svojim ovlastima i sukladno Statutu. Svoju nevinost ću dokazati na sudu, to je ono što ja vama mogu reći, ništa više, rekao je Bandić u Gradskoj upravi na konferenciji za novinare na temu "Akti gradonačelnika".

Inače, Vama za informaciju - gospođa Švaljek, dok su mene zaprli je isto to napravila, nikakve kaznene prijave nema, za udrugu Vide Demarin. Ista meta, isto odstojanje. To trebate znati. Sad ste me povukli za rep, makar odgovarao. Pitajte zašto nije kaznena prijava podnesena protiv gospođe Švaljek. Svjedoci ste mi toga, postoje papiri za to. Znači, postoje dva mjerila, jedno za gradonačelnika Bandića, a drugo za ostale, istaknuo je Bandić.

Na pitanje o čemu je riječ kad govori o gospođi Švaljek i o štandovima, Bandić je kazao da oni sve znaju te da on nije odvjetnik. Uputio je novinare da podnesu pisani podnesak i da će dobiti odgovor. Imaju papiri ovdje (u Gradskoj upravi), zna se sve što je rađeno. Stojim kod onoga što sam rekao, provjerite. Znam da vam to sad zvuči malo bombastično, ali je istina. Ja govorim istinu, samo istinu. Sud će utvrditi što ja govorim. I svoju nevinost ću dokazati tamo gdje treba, a ne ovdje pred vama, rekao je Bandić.

Upitan hoće li kao gradonačelnik podnijeti kaznenu prijavu protiv Švaljek, Bandić je odgovorio: Zašto bih se ja tim bavio. Ma dajte molim Vas, to Vi možete raditi. Moje je samo da istaknem da su dva kriterija. Mene to ne zanima.

Sjednica optužnog vijeća u aferi "Štandovi" odgođena je jer su Bandićevi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć. Bandiću je određen odvjetnik po službenoj dužnosti, a novo je ročite zakazano za 23. veljače.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.