Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić odbio HDZ-ove amandmane, HDZ zauzvrat srušio GUP!

11.02.2020.

13:35

Autor: Boris Bogić/Hina

Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Zastupnici Gradske skupštine većinom su glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana, nakon što su prethodno većinom glasova odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

 Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo 18 te 31 protiv. Zastupnici su prethodno glasovali o svakom pojedinačnom amandmanu, a sve su ih odbacili sa 42 glasa protiv i sedam za.

Potom se prema proceduri pristupilo glasanju o samim izmjenama i dopunama GUP-a.
Nakon što je Bandićev GUP pao tako što su Bandićevi zastupnici prvo odbacili HDZ-ove amandmane, a zatim je HDZ glasao protiv GUP-a, oporbeni zastupnici koji su predlagali referendum oko tog dokumenta, povukli su tu točku dnevnog reda koja je slijedila nakon točke oko GUP-a.

SDP-ovac Rajko Ostojić kazao je da je rušenje GUP-a pobjeda građana i struke.

- Dok imamo građane koji se boje za svoj grad, Hrvatska se ne treba plašiti-  kazao je Ostojić.

- Mi smo kao oporba bili dosta disciplinirani. Uvijek smo imali dovoljno ruku. Ovo je HDZ-u bio dosta veliki zalogaj jer nisu mogli progutati reakcije struke, građana, prosvjede... Gradu Zagrebu treba novi gradonačelnik za 21. stoljeće. Ovo je definitvno samo nastavak političkog kraja Milana Bandića. Očito nije došlo do dogovora Bandića i HDZ-a. Ali da nije bilo građana, udruga građana i građanskih prosvjeda, GUP bi prošao. Hoće li Bandić dočekati kraj mandata? To je teško reći, ali sam uvjeren da mu je ovo zadnji mandat -  rekao je oporbeni zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš).

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.