Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić pokosio Trg žrtava fašizma

19.10.2018.

18:36

Autor: Ivan Hlupić

Tomislav Miletić/PIXSELL

Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je uređen uz velike polemike u javnosti, Trg žrtava fašizma prirastao je, čini se, srcu gradonačelniku Milanu Bandiću. Nakon što je oslobođen optužbi u aferi "Štandovi" na Županijskom sudu na Zrinjevcu, Bandić je u radnom odijelu Zrinjevca kosilicom pokosio travu oko Doma HDLU-a.

Tako je gradonačelnik otvorio novouređeni trg. No, ni ovom prigodom nisu izostali prosvjedi nezadovoljnih sugrađana koji se već tjednima okupljaju na Trgu žrtava fašizma u organizaciji inicijative "Vratite magnoliju". U trenutku kada su se prosvjednici pokušali ispriječiti na putu gradonačelnikovoj kosilici, došlo je i do naguravanja između jednog od njih i Bandićeva šefa Komunalnog i prometnog redarstva Roberta Ljutića

Prvi čovjek metropole na Trgu žrtava fašizma imao je podršku brojnih suradnika i pristaša njegove vizije tog trga, ali zbog prosvjednika je s košnjom završio ranije nego što je namjeravao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.