Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić ponavlja da je SDP zaposlio stotine stranačkih poslušnika u APIS-u

13.01.2016.

14:24

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik je ponovio da se u APIS-u, koji je u suvlasništvu države i Grada, bez njegova znanja masovno zapošljavalo stranačke poslušnike SDP-a. Posebno je istaknuo ulogu svojeg nekadašnjeg zamjenika Ive Jelušića i bivšeg čelnika Zagrebačkog holdinga Ive Čovića.

Ja mislim da će nova i vlada i ljudi odgovorni u vladi vidjeti gdje radi 4-5 tisuća stranačkih poslušnika, zaposlenih u zadnje četiri godine. Ja nisam atakirao na gospodina Jelušića je li on ostvario ikakvu korist, nego je li napravio neku nepodopštinu koju nije smio. On je u biti napravio kazneno djelo. Zastupao je i predstavljao Grad Zagreb dvije godine kad više nije bio zamjenik gradonačelnika. Oni su u međuvremenu zaposlili tristotinjak ljudi. To su uhljebi SDP-a u APIS-u. Još je veća katastrofa da je vraćena jamčevina od 2 i pol milijuna eura IGH-u od gospodina Čovića dok je bio predsjednik Uprave Holdinga, rekao je Bandić.    

On podupire odluku Gradske skupštine da cijena za početak vožnje u autotaksiju ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade usprkos mišljenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja tu odluku smatra nepoželjnom.

Ja mogu samo reći da poštujem odluke Skupštine i zakon, a mišljenja - možemo ili ne moramo prihvatiti. Život piše naše odluke, odluke korespondiraju sa životom, u ovom konkretnom slučaju s cehom taksista i u skladu su sa zakonom. Htjeli smo Skupštini predložiti odluku koja je za sve ista. Išlo se na ruku jednom cehu taksista, ali smo donijeli pravila igre koje moraju svi poštivati, dodao je Bandić.     

Na primjedbe da Grad od manifestacije Advent u Zagrebu nije zaradio dovoljno novca ili da su štandovi bili preskupi za zakupce, gradonačelnik je rekao:

Prva nagrada portala European Best Destinations za najbolju turističku destinaciju pomogla nam je da dignemo razinu Adventa u Gradu Zagrebu i napunimo ljudima donekle kese u privatnom sektoru. Imali smo cijene štandova na razini prošle godine - ništa manje ni više. Znate li da su trgovine imale 70 posto više prometa ove godine koje su radile u nultoj zoni tamo gdje je bio Advent u Zagrebu. Znate li da se 74 posto proračuna Grada Zagreba puni iz poreza i prireza. Tko to puni? Pravne i fizičke osobe Grada Zagreba, prema tome, kako to neće osjetiti Grad Zagreb, zaključio je Bandić.       

A na primjedbe da stanari nekih ulica u gradskom središtu nemaju parkirnih mjesta, prvi čovjek grada zaključio je da je to cijena života u toj zoni i da bi parkiranje u centru moglo biti riješeno tek izgradnjom garaže između zgrade sveučilišta i HNK.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.