Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić ponovno u posjetu BiH

15.12.2013.

12:08

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije dva tjedna zagrebački je gradonačelnik u dva odvojena posjeta obišao Mostar i Banja Luku, a nedjelju i ponedjeljak provodi u Tuzli.

Obići će gradilište Hrvatskog kulturnog centra, posjetiti Katolički školski centar 'Sveti Franjo', te se sastati s gvardijanom fra Mariom Divkovićem u franjevačkom samostanu. Gradonačelnika Milana Bandića primit će i načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović.

Bandić će razgovarati s direktorom Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla Nešadom Hotićem i s tuzlanskim muftijom ef. Vahidom Fazlovićem. Prema protokolu, predviđeni su i susreti s gradonačelnikom Brčko distrikta dr. Antom Domićem, predstavnicima Županije Posavske te Hrvatima s ovog područja. Zanimljivo, u Brčkom je Bandić prije točno četiri godine (16. prosinca 2009., op.a.) izveo jedan od svojih najkomentiranijih poduhvata, puzajući bos po ledu ispred spomen obilježja palim borcima 108. brigade HVO-a.

Milan Bandić u zadnje je vrijeme u pravoj 'međunarodnoj ofenzivi'. Gradonačelnik je u kratkom vremenu, osim u spomenutim područjima Bosne i Hercegovine, bio dva puta u Rimu, posjetio Moskvu, Budimpeštu, Gradišće, Linz i München.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.