Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić povukao sve svoje amandmane, HDZ 4 od 15

10.02.2020.

11:18

Autor: Nikolina Devčić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što su gradonačelnik Milan Bandić i njegova Stranka rada i solidarnosti povukli sve amandmane, njih 71, na izmjene i dopune GUP-a, zagrebački HDZ je povukao četiri amandmana, izvijestio je u nastavku sjednice Gradske skupštine njezin predsjednik Drago Prgomet.

HDZ je na izmjene i dopune GUP-a podnio ukupno 15 amandmana te ih je sad ostalo 11.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) rekao je novinarima uoči početka sjednice da u stranci i klubu i dalje ostaju pri svemu onome što su rekli, čak i da se povuku svi amandmani.

Ovo je najgori prostorni plan Hrvatske koji je odbacila i struka i građani i vijeća gradskih četvrti. I dalje stoji tzv. "zagrebački Manhattan", tj. prenamjena najveće zelene površine u Zagrebu, i dalje stoje problematična prometna rješenja, posebice za Donji grad. Mi i dalje tražimo, tko god misli da je ovakav prostorni plan u interesu građana, da ga onda pošalje na referendum da građani sami o tome odluče - istaknuo je taj zastupnik.

Situaciju u Gradskoj skupštini kometirao je i premijer Andrej Plenković.

- HDZ je podnio 15 amandmana. Svi ti amandmani su konstruktivini, za opće dobro i na korist Grada. Prema tome, ukoliko su ti amandmani takvi da su dobri, a čak je i opozicija u Skupštini rekla da su dobri, ne vidim zašto mi te amandmane ne bi usvojili - rekao je Plenković.

Istaknuo je da svi amandmani prema proceduri moraju proći verifikaciju Ministarstva graditeljstva, a ukoliko budu sukladni zakonima, ne vidi zašto se ne bi usvojili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.