Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić predviđa najveći kružni tok na križanju Av. Dubrovnik i V. Holjevca

26.08.2018.

19:30

Autor: Margareta Jozinović

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Jedno od najvažnijih križanja u gradu križanje Avenije Dubrovnik i Većeslava Holjevca, kao i sjeverna strana kolnika Avenije Dubrovnik, otvoreno je za promet. Radovi su u vrijednosti od gotovo 6 milijuna kuna trajali 10 dana.

Za promet je otvorena sjeverna strana kolnika Avenije Dubrovnik u Novom Zagrebu od Ulice Savezne Republike Njemačke do Avenije Većeslava Holjevca.

Tu smo od 16.-og na nekakvih 37 tisuća metara četvornih napravili kompletnu sanaciju kolnika uključujući i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Uz naknadno dogovorenu sanaciju ovog križanja, koje je rak rana već godinama, iskoristili smo trenutak kada je manje ljudi i to napravili sve kako treba, rekao je direktor Zagrebačkih cesta, Ante Todorić.

Osim što građane moli za strpljenje za preostale radove u gradu, gradonačelnik Milan Bandić, na križanju Avenije Dubrovnik i Većeslava Holjevca predviđa i kružni tok. Ono što su žile kucavice i što predstavlja glavni problem u gradu do nedjelje će biti gotovo. Što mislite jednog dana kada napravimo najveći kružni tok ovdje u Europi? Nećemo raditi fontanu, ali ovdje jedan kružni tok koji bi riješio sve probleme ovdje...naši prometaši već sve projektiraju. Dok se to isprojektira i počne raditi već će se ofucat ovdje ovo križanje pa će bit opravdano da to ovdje napravimo.

Sutra počinju radovi na zapadnom kolniku Ulice Savezne Republike Njemačke, i to od Vatikanske ulice do Avenije Većeslava Holjeca, a trajat će četiri dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.