Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: "Smijenit ću polovicu direktora Holdinga!"

10.06.2015.

11:16

Autor: Irena Dizdarević, AmKK

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U idućih mjesec dana gradonačelnik Milan Bandić smijenit će polovicu direktora podružnica u Zagrebačkom holdingu jer misle da su "Bogom dani".

"Svatko se zatvorio u svoju ljušturu, u svoje trgovačko društvo i misli da je Bogom dan. E, neće bit' Bogom dan. Morat ćemo za neke stvari podvuć' crtu i osvježiti ljude u podružnicama. Evo i najavljujem zadnju rečenicu, da će u pola trgovačkih društava u idućih mjesec dana bit' novi ljudi." 

Rekao je to, ekskluzivno za Radio Sljeme, gradonačelnik Bandić komentirajući pritužbu slušateljice u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" kako gradske službe ne rade svoj posao. 

Direktori podružnica time su, preko radija, saznali da im se trese stolac, a članovi Uprave Holdinga to već dobro znaju. Sjednica Nadzornoga odbora održava se danas, a Skupštinu će gradonačelnik sazvati za petak. "Svatko je kovač svoje sreče...ljudi ne žele čitati znakove vremena..." - poručio je Bandić. Ne postigne li se dogovor oko zamjene menadžerskih ugovora "normalnim" ugovorima, najavio je raspisivanje javnoga natječaja za nove članove Uprave Holdinga. "Treba poštivati proceduru i raspisati natječaj" - poručio je gradonačelnik. Izjave članova Uprave da su Ugovori koje su potpisali povoljniji za Holding, nego za njih same, komentirao je izjavom - da "...preko medija ne želi kao gradonačelnik polemizirati sa službenicima u Gradu, a još manje s poslovođama u Gradu..." 

U prilogu izjava i komentar gradonačelnika o stanju u Holdingu te najava smjene direktora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.